Predstavljanje kandidatkinja s liste SDP-PGS-IDS-HSU-HSS

Zlatko Komadina predstavio je 28. travnja 2021.ispred HNK Ivan pl. Zajc u Rijeci kandidatkinje za Županijsku skupštinu.

 Posebno je  istaknuo da je 19 kandidatkinja na listi te da su se sve iskazale i dokazale u svojim profesijama, u društvenom, gospodarskom i političkom životu.

Prošlo je vrijeme kada su žene bile u velikoj manjini na listama; naše kolegice kao što u životu drže tri kantuna kuće, tako drže pod kontrolom i tri kantuna ove naše koalicije“ izjavio je Zlatko Komadina.

 Medijima su se obratile predstavnice političkih stranaka iz koalicije. Kandidatkinja za zamjenicu župana Marina Medarić poručila je da joj je čast biti u društvu vrijednih, ambicioznih i dokazanih žena te joj je posebno drago što su se upravo one priključile pobjedničkom timu koji će svoju snagu pokazati na izborima 16. svibnja.

 Đurđica Tancabel, kandidatkinja HSU-a izrazila je zadovoljstvo velikim brojem žena te je naglasila da će kandidirane žene opravdati svako povjerenje koje im se iskaže. Predstavnica IDS-a Mirella Mladin obratila se okupljenima na talijanskom jeziku te je naglasila da će zajedno sa svojim kolegicama, predanim radom u Županijskoj skupštini, doprinijeti završetku svih uspješno pokrenutih projekata Županije iz prethodnog mandata. Nina Bojanić, predstavnica HSS-a izjavila je da joj je zadovoljstvo biti dio liste koja broji veliki broj žena.

Predstavnica PGS-a Senka Šubat  izrazila je podršku aktualnom županu za još jedan mandat, posebno napominjući visoke standarde naše županije te je pozvala građane da unatoč epidemiji izađu na izbore i daju podršku koaliciji.