Pet SDP-ovih žena podržalo Zlatka Komadinu

Danas je na riječkom Korzu pet SDP-ovih žena dalo podršku Zlatku Komadini, kandidatu koalicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS za još jedan mandat primorsko-goranskog župana te su se pritom osvrnule na pet područja u kojima, prema njihovom mišljenju, Komadina zaslužuje čistu peticu.

Mirela Ahmetović, politička tajnica SDP-a i načelnica Općine Omišalj, podsjetila je da županija trenutno ulaže preko 300 milijuna kuna u području lučke infrastrukture i pomorskog dobra i to putem izvornog proračuna županije i putem proračuna županijskih lučkih uprava. Napomenula je da se u to područje ulažu i državna sredstva, ali zbog na vrijeme pripremljenih projekata od strane Primorsko-goranske županije.

Naglasila je dodatno da županija u mandatima Zlatka Komadine ravnomjerno ulaže sredstva u otoke i u Gorski kotar spomenuvši pritom uvođenje novih brodskih linija poput linije Rab – Lun i Lopar – Mali Lošinj te osnivanje fonda za Gorski kotar putem kojeg je građanima na raspolaganju preko 10 milijuna kuna. „Ne postoji kutak naše županije u kojem Zlatko Komadina nije omogućio rast životne kvalitete i zato možemo zaključiti da je u Primorsko – goranskoj županiji nadstandard postao standard“, rekla je Ahmetović.

“Primorsko – goranska županija je županija po mjeri čovjeka“ , izjavila je Željka Šarčević Grgić, načelnica Općine Klana, predstavljajući projekte namijenjene najmlađim i najstarijim stanovnicima. Pri tome je podsjetila da je PGŽ prva županija koja je stekla naziv „Županija – prijatelj djece“ te da je izrađena Strategija za mlade s akcijskim planom koja se temelji na obrazovanju, zapošljavanju i društvenoj uključenosti. U području skrbi za starije stanovnike napomenula je da je PGŽ prva županija koja je domovima za starije uvela standard kvalitete E-Qualin te na taj način prilagodila sustav korisnicima. Spomenula je dodatno da se na području Klane, sredstvima županije i pet susjednih općina, planira izgraditi najmoderniji dom za starije, tzv. dom četvrte generacije.

Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle podsjetila je na ulaganja županije u sustav obrazovanja na grobničkom području pritom napomenuvši da je samo u posljednje četiri godine uloženo preko 55 milijuna kuna. Također, spomenula je i ulaganja u sportsko-rekreacijski centar Platak te ulaganja u kulturu kroz projekt Putevima Frankopana. „Sve to dovoljan je jamac da 30.05. stanovnici Čavli, Jelenja i Grobnika zaokruže i podrže Zlatka Komadinu“, zaključila je Cvitan Polić.

„Primorsko – goranska županija pionir je u provedbi EU projekata na državnoj razini“ kazala je Sanja Udović, saborska zastupnica i aktualna načelnica Općine Viškovo te je pritom naglasila da je kroz županijski sustav provedeno 90 EU projekata vrijednih preko 300 milijuna kuna, a isto toliko projekata se trenutno provode.

Romana Jerković dala je podršku Zlatku Komadini te istaknula afirmativnu kampanju koju je isti vodio. „Zlatko je garancija stabilnosti i napretka, društvene pravednosti, ravnopravnosti, jednakomjernog razvoja te održive i pametne županije. Ono što Zlatko nudi jest zajedništvo, a kroz to zajedništvo ova županija nastavit će se uspješno razvijati kao što je to činila i čitav niz godina“ izjavila je Romana Jerković. Pri tom je spomenula ulaganja u zdravstvo stavljajući naglasak na prevencijske programe ranog otkrivanja raka i stomatološkog zdravlja djece, a koji su prvi uvedeni upravo u našoj županiji.  Zaključujući konferenciju za novinare Mirela Ahmetović je još jednom pozvala građana da u nedjelju 30. svibnja zaokruže broj jedan te odgovorila na negativnu kampanju koja dolazi od protukandidata poručivši Gariju Cappelliju „Budući si pristao biti izborni gubitnik i spasiti ministarsku fotelju Olegu Butkoviću, vrati se u Sabor, ZASLUŽIO SI!“