Zlatko Komadina čestitao Dan pobjede i Dan Europe te predstavio kandidate s liste koalicije SDP-PGS-IDS-HSU-HSS

Nakon što su prethodnih dana predstavljeni mladi kandidati i žene s liste koalicije SDP- PGS-IDS-HSU-HSS, Zlatko Komadina je danas u Rijeci predstavio, ispred spomenika oslobođenja na Delti, i ostale kandidate za Županijsku skupštinu.

Lokacija nije odabrana slučajno, jer danas obilježavamo Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom, pa je Zlatko Komadina prigodu iskoristio kako bi svim građanima Primorsko-goranske županije čestitao ovaj važan Dan.

„Drago mi je da smo se okupili upravo danas na ovome mjestu, koje simbolizira ujedinjenje naše županije i naše Rijeke. Dan pobjede je nešto što Hrvatska mora slaviti časno jer je dala veliki doprinos antifašističkoj borbi i pobjedi nad fašizmom u Europi. Svaka zemlja bi se ponosila time, a meni se čini da se službene državne vlasti ponekad srame naše slavne povijesti.
Sramota je za Hrvatsku da dvije trećine mladih ne zna da je Nezavisna država Hrvatska bila fašistička tvorevina. To je rezultat loše državne politike i lošeg obrazovnog sustava.“ – rekao je Komadina. Osvrnuo se i na upravljanje županijske administracije te naveo da je PGŽ u vrhu županija po povlačenju sredstava EU, da je prva po prekograničnoj suradnji, prije svega s Italijom i Slovenijom, te da je druga ili treća, ovisno o onome što se gleda, po strukturnim fondovima.

„Vjerujem da će tako biti i dalje, da ćemo kandidirati naše projekte škola, bolnica, domova za starije te da ćemo nastaviti dalje kapitalno graditi našu županiju“ – zaključio je Komadina i riječ prepustio Dariju Vasiliću.

Predsjednik PGS-a se osvrnuo na činjenicu da PGŽ ostvaruje suficit javnih prihoda u odnosu na rashode od 800 milijuna godišnje. „To jasno želim poručiti onima koji šetaju županijom i hvale se kako ulažu državne novce u luke, škole i prometnice. To su novci građana i gospodarstva naše regije i oni ulažu samo višak novaca koji ova županija ostvaruje svake godine!“ – rekao je.

SDP-ov doajen Željko Lambaša naglasio je veliku pomoć Primorsko- goranske županije gradovima i općinama bez gledanja stranačke pripadnosti i tko je gdje na vlasti. Kao primjer naveo je projekt Platak na kojem upravo na današnji dan preko tisuću naših sugrađana uživa u onome što je županija tamo napravila. „Vjerujem da ćemo tako i nastaviti, s novim projektima, prvenstveno za mlade, ali ne zanemarujući ni potrebe naših sugrađana koji se nalaze u trećoj životnoj dobi.“ – zaključio je Lambaša. 

Viktor Peršić, ravnatelj Thalassotherapije Opatija, naglasio je da činjenica kako 50% proračuna PGŽ-a ide u zdravstvo najbolje govori koliko je taj sektor važan. Dodao je da se koračalo putevima kojima se rjeđe ide, teže uspinje, a vrlo lako pada, a u korona krizi se pokazalo da se županijsko zdravstvo zna nositi s problemima uz zaključak: „Dokazali smo da se ulaganje u izvrsnost isplatilo, a vjerujem da ćemo tim putem nastaviti i sutra.“.