Lista

Dario Vasilić

Rođen je 1966. u Rijeci gdje je diplomirao je matematiku i informatiku na Filozofskom fakultetu.  Početkom 1990-ih zapošljava se u osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan Krk kao profesor matematike i informatike. 

Političku karijeru započinje na lokalnim izborima 1993. gdje je izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Grada Krka. Parlamentarna većina iste godine izabire ga i za gradonačelnika grada Krka čime postaje najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj. Godine 1997. godine učlanjuje se u Primorsko-goranski savez te osvaja drugi gradonačelnički mandat. Od 2001. do 2003. godine izabran je za zastupnika u Hrvatskom  saboru i postaje član Odbora za lokalnu i regionalnu samoupravu.  Kao zastupnik PGS-a u Saboru zalagao se je za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu za sve građane i tvrtke s prebivalištem, odnosno sjedištem na otocima. Sabor je naposljetku prihvatio amandman Zakona o otocima, kojime je ukinuta  naplata mostarine za sve otočane. Za gradonačelnika grada Krka izabran je i u trećem mandatu, za trajanja kojeg je proglašen gradonačelnikom godine u ocjenjivanju Hrvatske radiotelevizije i Hrvatske gospodarske komore pod nazivom ”Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku”. Godine 2005. izabran je za gradonačelnika u četvrtom mandatu, a iste godine postaje i članom Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. 

Na konvenciji PGS-a 2008. izabran za predsjednika Stranke, a na prvim neposrednim izborima za gradonačelnika grada Krka, 2009. godine, s podrškom birača u prvom krugu od 80% osvaja i peti gradonačelnički mandat. Godine 2013. postaje jedini gradonačelnik u Hrvatskoj u šestom mandatu i tu funkciju obnaša do danas. 

Oženjen je i otac jednog djeteta, a hobiji kojima ispunjava slobodno vrijeme su čitanje, jedrenje, izleti i šetnje u prirodi s obitelji, vožnja biciklom i skijanje.

Srđan Srdoč

Srđan Srdoč rođen je 22.10.1973., poduzetnik je  i već 20 godina vlasnik privatne tvrtke.

Član je Istarskog demokratskog sabora (IDS), od 2013. godine predsjednik zajednica podružnica IDS Rijeka, Kastva, Viškova i Klane.

Svoj angažman u politici započeo je kao gradski vijećnik i član odbora za lokalnu samoupravu Grada Rijeke u mandatu 2009.-13. U dva protekla mandata, 2013.-2021,. bio je član Županijske skupštine i predsjednik Kluba PGS-IDS u Skupštini. U prvom je mandatu bio na čelu odbora za sport i tehničku kulturu, a u drugom predsjednik mandatnog odbora i član antikorupcijskog povjerenstva. Trenutno je i predsjednik  Mjesnog odbora Zamet.

Kao bivši košarkaš, aktivan je u radu košarkaškog saveza Grada Rijeke čiji je predsjednik, a na čelu je i košarkaškog kluba Zamet te član upravnog vijeća Sportskog društva Zamet. Članstvom je vezan i za rad u stegovnoj komisiji Hrvatskog košarkaškog saveza kao i Nadzornog odbora košarkaških sudaca PGŽ.

Posljednje dvije godine član je Izvršnog odbora SŠD Županije.

Društvene aktivnosti i rad kroz udruge vezani su uz udruge Pusno društvo zametske maškare i zvončari i Koga briga. 

Član je i Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Rijeka. 

U privatnom životu, ponosan je na 25 godina braka sa suprugom Nadiom i troje djece: Tiziana (24), Viviana (19), i Adriano (15). Obitelj nadopunjuju i kućni ljubimci, 3 srebrne pudlice :Lola, Eccolo i Poppy te narančasti mačak Getty.

U slobodno vrijeme rekreativno igra košarku, prati sve utakmice HNK Rijeke i istražuje povijest svog  Zameta.   

Davor Zubović

Rođen je 21.02.1970. u Pagu. Osnovnu i srednju školu, smjer: precizni mehaničar za uredsku tehniku, završio je u Rijeci. Po završenom školovanju odslužio je vojni rok bivše JNA, a po povratku 1991. zaposlio se u MUP RH te je kao njihov djelatnik bio aktivni sudionik Domovinskog rata. U MUP-u je radio kao viši policijski inspektor i istražitelj u odjelu za očevide i krim- tehniku sve do 2013. godine kada odlazi u mirovinu. 

Član je HSU-a od 2006., predsjednik i osnivač mjesnog ogranka HSU Sveti Nikola, član predsjedništva GO HSU Rijeka, član središnjeg odbora HSU-a i predsjednik županijske organizacije ŽO HSU PGŽ od 2016. godine. Od 2013. je član Gradskog vijeća grada Rijeke. 

Član je boćarskog kluba Kastav, član upravnog vijeća BK Kastav i član udruge Veli Škoj. 

Oženjen je i otac troje djece.

Ivo Zrilić

Rođen je 19.10. 1956. godine, po zanimanju diplomirani pravnik.

Po završetku studija zaposlio se u Jadroagent-u,  najvećoj međunarodnoj pomorskoj i prometnoj agenciji, kao pravni referent, gdje je obavljao poslove direktora Općeg sektora koji pokriva područje pravnih, kadrovskih i općih poslova.  

Od 2001. do 2008. obnašao je dužnost člana Županijskog Poglavarstva zaduženog za područje pomorstva, prometa i veze u Primorsko- goranskoj županiji, s posebnim naglaskom na problematiku pomorskog dobra, kao i na izgradnju lučke infrastrukture. Kroz rad Županijskog Poglavarstva bio je uključen i u rješavanju cestovne infrastrukture te rješavanja cjelokupne prometne problematike od prostornih planova, projektiranja pa do izvođenja radova.

Bio je član radne skupine Komisije za ribarstvo Jadranske euroregije kao i nositelj projekta Fish. Log.

Aktivno je sudjelovao u radu Generalnih skupština konferencija perifernih morskih regija na temu uvođenja i promicanja pomorskih pravaca i boljeg iskorištavanja morskih resursa. 

Početkom ožujka 1991. godine s užim timom organizira Zbor narodne garde na području Primorsko goranske i Ličko senjske županije. Sudjelovao je u Domovinskom ratu od formiranja Zbora narodne garde do svih značajnijih akcija Hrvatske vojske, demobiliziran je u činu satnika.

Za sudjelovanje u postrojbama ZNG i HV dobiva niz Zahvala 111. brigade ZNG, Spomenicu domovinskog rata 1990.-92. te priznanja za sudjelovanje u akcijama Bljesak i Oluja.  Član je predsjedništva kluba 111. br. ZNG. 

Član je HSS od 1995. godine u Općinskoj organizaciji Viškovo gdje je obnašao dužnost tajnika, a 1997. imenovan je za tajnika županijske organizacije HSS-a PGŽ. 

Trenutno je predsjednik Županijske organizacije HSS Primorsko-goranske županije, a za dugogodišnji rad u stranci 2004. godine je nagrađen brončanim odličjem povodom 100-godišnjice HSS-a. 

Aktivan je u kroz sportske udruge i saveze pa je tako bio disciplinski sudac Hrvatskog boćarskog saveza, član  uprave nogometnog kluba “Rječina” – Dražice, a danas je član Izvršnog odbora Riječkog športskog saveza kao i član Izvršnog odbora zajednice športova PGŽ.

Predsjednik je Hrvatskog društva prijateljstva Primorsko goranske županije i Velike Britanije. 

Predsjednik je Uprave veslačkog kluba “Jadran” Rijeka u dva mandata gdje se i danas rekreativno bavi veslanjem. Oženjen je i otac dviju kćeri.

Ivana Cvitan Polić

Rođena je 14. svibnja 1985. godine u Rijeci, a cijeli svoj život s obitelji živi na Čavlima.

Nakon završene Prve sušačke hrvatske gimnazije, odabrala je Filozofski fakultet u Rijeci gdje je 2010. stekla zvanje magistre kulturologije. Od 2013. godine radi u Općini Čavle, najprije kao zamjenica načelnika, a posljednje četiri godine kao načelnica. 

Članica SDP Čavle postaje 2009. godine, nakon aktivnog angažmana u Forumu mladih SDP Čavle, a kasnije i Foruma žena SDP Čavle. U stranci je aktivna članica OO SDP Čavle te GO SDP RH, a u prošlom je mandatu bila i članica ŽO SDP PGŽ.

Prije dolaska na dužnost u Općinu Čavle, volontirala je u Katedri čakavskog sabora Grobnišćine, a i danas se aktivno uključuje u sve humanitarne akcije na području svoje općine i šire. Trenutno je angažirana na nizu humanitarnih akcija prikupljanja pomoći za Banovinu, kako i u obnovi jedne obiteljske kuće u Sisku.

Sretno je udana i ponosna majka dvoje djece. Slobodno vrijeme najviše voli provoditi u dugim šetnjama prirodom s obitelji, prijateljima i psom, ali i aktivno u vrtu i kuhinji. 

Loris Rak

Rođen je u Rijeci 1980. godine. 

Nakon završene Prve sušačke hrvatske gimnazije te Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, zapošljava se u odvjetničkom uredu, na Trgovačkom sudu u Rijeci te potom na Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

Od 2018. godine okreće se privatnom poduzetništvu te se bavi uslugama savjetovanja poslovanjem i upravljanjem. Član je SDP od 1999. godine u kojem je obnašao odgovorne dužnosti u središnjim tijelima SDP te tijelima svih organizacijskih oblika organiziranja na području grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Obnašao je dužnost člana Gradskog vijeća Grada Rijeke te člana Županijske skupštine Primorsko-goranske županije u tri mandata. U radu predstavničkog tijela povezuje stručni i politički radu u području pomorskog dobra i morskih luka. prostornog uređenja te javnih financija. Član je većeg broja znanstvenih i stručnih udruženja u području trgovačkog i pomorskog prava.  

Snježana Podobnik

rođena 14.06.1961.u Rijeci, po zanimanju je ekonomistica s više od 37 godina radnog iskustva na različitim poslovima, a posebno ističe sklonost timskom radu. Trenutno je na funkciji zamjenice načelnice Općine Viškovo u mandatu 2017.-2021.

Članica je PGS-a dvadesetak godina, a u to je vrijeme bila tajnica ogranka Viškovo (2010-2016.), dok je 

od 2016. do danas predsjednica ogranka Viškovo.

Od 2005. do 2013. godine bila je aktivna članica  Odbora za kulturu pri Općinskom vijeću Općine Viškovo.

Od 1997. do 2011. godine bavila se volonterskim radom u Halubajskim mažoretkinjama gdje je 10 godina bila predsjednica i jedna od osnivačica. Posebno je ponosna što je za vrijeme obnašanja dužnosti predsjednice osnovala twirling (sportsku) sekciju Halubajskih mažoretkinja koja redovito osvaja medalje na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Halubajske mažoretkinje su u svom radu dio vremena posvetile humanitarnom radu organizirajući humanitarne manifestacije posvećene prikupljanju pomoći za ranjive društvene skupine.

U braku je 39 godina, ima dvoje odrasle djece i četvero unučadi. Slobodno vrijeme provodi u prirodi, šetnjama i čitanju. 

Ivana Lakota

Rođena je 1976.godine, živi u rodnom Čabru.

Po zanimanju je diplomirana pravnica s 21 godinom radnog iskustva u gradskoj upravi Grada Čabra. Do 2013. godine bila je stručni suradnik za opće i imovinsko pravne odnose, a nakon toga četiri godine pročelnica JUO. U posljednjem četverogodišnjem mandatu 2017.- 2021. godine, obnašala je dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Čabra.

Članica je SDP-a od 2017. godine, u slobodno vrijeme volonterka Gradskog društva Crvenog križa Čabar i dobrovoljna darivateljica krvi.

Udana je i majka devetnaestgodišnje kćeri, a obitelj čine i kućni ljubimci: dvije mace Teddy i Gina.

Slobodno vrijeme koristi za šetnju, opušta se uz kuhanje i spremanje slastica.

Željko Lambaša

Željko Lambaša Rođen je 19. svibnja 1960. godine  i cijeli svoj život proveo je u rodnim Čavlima. Oženjen je, otac kćeri Ivone i sina Ivana.

Nakon 15 godina dugog radnog vijeka u brodogradilištu 3. maj, počinje se profesionalno baviti politikom.

Pobjedom na lokalnim izborima 1997. godine, postaje načelnik Općine Čavle što nakon svih idućih lokalnih izbora, i prijevremenih 2014., ostaje punih 20 godina. Vjećnik je županijske skupštine u mandatu 2017.-2021.

Franjo Butorac

Rođen je 29. prosinca 1953. godine u Novom Vinodolskom. Osnovnu školu i sušačku gimnaziju završio u Rijeci, a Fakultet političkih znanosti u Zagrebu. Studirao je novinarstvo i postdiplomski studij međunarodnih odnosa. Usavršavao se u SAD (1996.) na temu odnosi lokalnih samouprava s medijima.

Radio je u strukturama bivšeg SKH, u Izvršnom vijeću Skupštine Općine Rijeka, bio asistent na Fakultetu političkih znanosti (na predmetu: Suvremeni politički sistemi), a u RH bio potpredsjednik Izvršnog vijeća SOR, pa zatim šef kabineta gradonačelnika Rijeke, a od 1995. vodi Izdavačku kuću Adamić. 

Godine 2007. izabran je za direktora Novog lista, u svibnju naredne godine odlazi iz Novog lista i Adamića u Nakladni zavod Globus u Zagrebu. Od 2010. vodi vlastitu nakladničku kuću Nakladu Kvarner. Umirovljen 2017. godine.

Član je Primorsko- goranskog saveza od 2014. godine, trenutno na dužnosti političkog tajnika PGS.

Oženjen je, ima sina i dvoje unučadi koji žive u inozemstvu. Od kućnih ljubimaca ima dvije mačke, Tonku i Gjubre.

U slobodno vrijeme voli čitanje i uživanje u dobrom društvu. 

Željka Šarćević Grgić

Željka Šarčević Grgić, rođena 1978. godine, po zvanju je profesor hrvatskoga i njemačkoga jezika te književnosti. Diplomirala je na odjelu kroatistike i germanistike Filozofskoga fakulteta u Rijeci 2001. godine. Neposredno nakon završetka studija četiri je godine radila kao profesorica u Osnovnoj školi u Brodu na Kupi, a od 2006. u Općini Klana kao stručni suradnik u Multimedijalnom centru, potom i kao stručni suradnik za opće poslove. Pri Županijskom sudu u Rijeci 2005. godine položila je ispit za sudskoga tumača te niz godina djeluje i kao stalni sudski tumač za njemački jezik i lektor. Lektorirala je zbirku pjesama klanjskih pjesnika “Naši Klani”, knjigu “25 godina DVD-a Klana” te zbirku radova “Prekrižane meje”. Aktivno se bavi i prevođenjem, a od poznatijih radova na njemački je jezik prevela knjigu “Tajne Jadrana” u izdanju Adamića iz Rijeke. U okviru desetogodišnjega rada u Multimedijalnom centru uvelike je doprinijela kulturno-društvenom životu u općini Klana i radu s brojnim generacijama mladeži. Također, sudjelovala je u organizaciji i provedbi svih kulturnodruštvenih manifestacija, a niz godina djelovala je kao glavna urednica Glasnika Općine Klana u kojemu su objavljivani i njezini mnogobrojni autorski članci. Objavila je i više stručnih radova te sudjelovala na znanstvenim skupovima. Bavi se proučavanjem klanjskog govora te je započela i projekt Klanjskog rječnika, a objavila je i nekoliko članaka o klanjskom govoru u stručnim časopisima. Obrazovanje je nastavila na doktorskom studiju pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Živi u Klani s ocem, suprugom i sinom. Slobodno vrijeme najradije provodi sa svojom obitelji te uz knjigu, a kao veliki ljubitelj životinja svaku priliku koja joj se ukaže, iskoristi za šetnju prirodom sa svoja dva škotska ovčara.  

Veliki entuzijazam iskazala je 2017. godine kada se odlučila kandidirati za načelnicu Općine Klana u čemu ju je podržala stranka čiji je član od samoga osnutka podružnice u Klani – SDP. Izabrana je za načelnicu i u svom je prvom mandatu predano obavljala ovu funkciju i ulagala neizmjeran trud kako bi pridonijela razvoju i promociji svoga rodnog kraja. 

Damir Pilepić

Rođen je 20.2.1984. godine u Rijeci, gdje završava osnovnu i srednju prometnu školu.

Stručni studij prometa na Veleučilištu u Rijeci završio je 2011. godine i stekao stručni naziv Stručni prvostupnik inženjer prometa obranom Završnog rada pod nazivom „Mogućnost uvođenja lake gradske željeznice u sustav javnog gradskog prijevoza putnika u gradu Rijeci”.

Specijalistički studij prometa na Veleučilištu u Rijeci je završio 2013. godine i stekao stručni naziv Stručni specijalist inženjer prometa, Smjer: Cestovni promet. Vodio je demonstrature za kolegije: “Prometna tehnika” i “Sigurnost cestovnog prometa s ekspertizama prometnih nesreća”. Obranio specijalistički završni rad pod nazivom “Očevidi i vještačenja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama”.

Radno iskustvo započinje kao operater u garažno parkirnom objektu „Zagrad“ u Rijeci, a kroz nekoliko godina dolazi do mjesta voditelja i kontrolora u garažno parkirnim objektima „Zagrad“ i „Stari grad“ u Rijeci za tvrtku APCOA d.o.o. koja je dio vodeće parking grupacije u Europi „APCOA PARKING Holdings“ GmbH sa sjedištem u Njemačkoj.

Od 2013. godine radi kao asistent na Veleučilištu u Rijeci na stručnim kolegijima prometnog smjera, a od 2018. godine radi u zvanju predavača i nositelj je više kolegija na stručnom studiju prometa.

Član je Udruge „Sigurnost u prometu“.

Član je PGS-a od svoje osamnaeste godine, odnosno od 2002. godine. U više navrata biran je za člana Predsjedništva PGS-a ogranak Rijeka te člana Predsjedništva PGS-a.

Trenutno obnaša funkciju potpredsjednika PGS-a.

Neoženjen je, a udomio je vragolastog kućnog ljubimca Vestera.

Slobodno vrijeme nastoji što više provoditi u društvu obitelji i prijatelja, rekreativno se bavi ribolovom, voli igrati društvene kartaške igre briškulu i trešetu, a još od predškolske dobi pratiti svoj voljeni nogometni klub HNK Rijeka. 

Đurđica Tancabel

Rođena je 23.04.1950.godine, po zanimanju umirovljena medicinska sestra.

Svoj je cijeli radni vijek, do umirovljenja, radila u ortopedskoj klinici u Lovranu.

Osnivala je općinsku organizaciju HSU-a Lovran 2006. godine i od tada

 je kontinuirano predsjednica i općinska vijećnica. Na redovnoj izbornoj skupštini HSU-a izabrana je u nadzorni odbor središnjice čija je bila i  predsjednica.

Bila je i kandidatkinja na samostalnoj listi HSU-a za Sabor, a trenutno je članica skupštine ŽO HSU PGŽ.

U jednom mandatu bila je predsjednica Općinskog vijeća Općine Lovran, nakon postizbornog koaliranja s SDP-om.

Udata je i majka troje odrasle djece, ima šestero unučadi. Iako zauzeta politikom, u slobodno vrijeme slika ulja na platnu, šiva i izrađuje nakit od keramike.

Ima i kućnog ljubimca maltezericu kojoj poklanja svu pažnju.

Isidora Rajković

Rođena je 5.3.1972., živi u Ičićima. Po zanimanju je VKV kuharica (MasterChef), s višegodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu i poslovima prodaje u inozemstvu i Hrvatskoj.

Članica je IDS-a od 2015. godine, a od 2019. do danas predsjednica je GP IDS Opatija. 

Predsjednica je kluba žena IDS-a Liburnije.

Voli životinje te aktivno pomaže u azilima za nezbrinute životinje, dok kod kuće ima zlatnog retrivera Dora.

Majka je dvoje djece, a u slobodno vrijeme voli se baviti hortikulturom.

Omiljena rekreacija su joj trčanje i brzo hodanje.

Viktor Peršić

Rođen je 1967. godine u Rijeci. Na Medicinskom fakultetu- Sveučilište u Rijeci diplomirao je 1991. godine. Specijalist interne medicine postao je 1999., a specijalist kardiolog 2009. godine. Od tada kontinuirano radi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma – Thalassotherapia Opatija gdje obnaša funkciju ravnatelja bolnice od 2014. godine, predstojnika Klinike i pročelnika Katedre za rehabilitacijsku i sportsku medicinu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U stručnom radu, uz trajnu edukaciju u vrhunskim europskim kardiološkim institucijama, niz godina djeluje u sveobuhvatnoj neinvazivnoj kardiološkoj dijagnostici. Predsjedao je organizacijskim odborima u nekoliko hrvatskih ehokardiografskih simpozija s međunarodnim sudjelovanjem te je aktivan član Hrvatskog kardiološkog društva i njegovog Upravnog odbora i predsjednik Radne skupine za prevenciju i rehabilitaciju bolesti srca i krvnih žila Hrvatskog kardiološkog društva. Član je i Upravnog odbora Zaklade Hrvatske kuće srca. Od 2012. do 2016. godine obnaša dužnost predsjednika Upravnog vijeća Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu. 

Dugogodišnji je član SDP-a Hrvatske, a od 2009. do 2017. godine predsjednik je gradske organizacije  SDP Opatija. Od 2013. do 2017. godine obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Opatija. Počasni je član Hrvatskog Crvenog križa, a dugi niz godina obnašao je dužnost predsjednika Crvenog križa GO Opatija. 

Uz navedeno obnašao je dužnost člana Nadzornog odbora Hrvatske Lutrije,  a dugogodišnji je predsjednik skupštine Udruge / Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

Sanja Tamarut

Rođena je 16. prosinca 1965. godine u Rijeci, a cijeli svoj radni vijek u „realnom sektoru“ provela je na administrativnim i računovodstvenim poslovima. Od 2005. godine zaposlena je u Istarskoj kreditnoj banci Umag d.d. 

Kao feministkinja, fokusirana je na  stranački rad kroz Forum žena jer smatra da “papirnatu ravnopravnost” moramo zamijeniti za istinsku, punu ravnopravnost i uvažavanje. Upravo stoga pokrenula je s forumašicama sustavno educiranje članica u organizaciji koju vodi  te učvrstila “žensku mrežu” koja svojim akcijama i participacijom u političkom životu pokušava napraviti pomake u društvu.

Od 2010. godine do danas bila je članica Glavnog odbora i Predsjedništva, a sad obnaša funkciju potpredsjednice Socijaldemokratskog foruma žena SDP Hrvatske.

Od 2014. godine, nakon dva mandata potpredsjednice, postaje predsjednica  Socijaldemokratskog foruma žena SDP Primorsko-goranske županije.

Članica je Županijskog odbora SDP PGŽ i Glavnog odbora SDP Hrvatske.

Dužnost članice Županijske skupštine Primorsko-goranske obnaša od 2013. godine, u dva mandata bila je članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ i predsjednica  Antikorupcijskog povjerenstva na području Primorsko-goranske županije od 2016. godine.

Ponosna je samohrana majka Ivora, studenta Odsjeka za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Članica je Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke.

Voli putovati, upoznavati nove destinacije, ljude i kulturu. Slobodno vrijeme provodi uglavnom uz knjigu, a opušta se uz dobar film i glazbu.

Marko Mataja Mafrići

Rođen je u Rijeci 1987. godine. Nakon završene osnovne škole, kao stipendist, odlazi u Italiju gdje završava Klasičnu gimnaziju “Paolo Diacono”. Po povratku u Rijeku zapošljava se u hrvatskoj podružnici međunarodne talijanske nevladine organizacije Patronato INCA CGIL, gdje je i danas zaposlen na radnom mjestu savjetnika. Uz rad završava stručni studij Poduzetništva na Veleučilištu u Rijeci.

U politiku je ušao s 20 godina te je obnašao razne dužnosti: od člana Savjeta mladih Grada Rijeke, Predsjednika Vijeća mjesnog odbora Luka u Rijeci pa do člana Županijske skupštine PGŽ u posljednja dva mandata i predsjednika Odbora za socijalno partnerstvo i civilno društvo Županijske skupštine. Član je predsjedništva SDP PGŽ te Glavnog odbora SDP-a Hrvatske.

Aktivno govori engleski, talijanski i španjolski jezik.

Živi u Rijeci sa suprugom Milicom, psom Dejzi i kunićem Krešimirom.

Ana Saršon

Rođena u Rijeci, 23.09.1987.,živi u Kastvu gdje je pohađala Osnovnu školu Milana Brozovića. Nakon srednje ekonomske škole u Rijeci, upisuje i završava Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki te Visoko učilište Algebra.

Po struci je magistar ekonomije, a svoje radno iskustvo počela je u hotelijerskoj struci prolazeći sve strukturne razine, od recepcije i prodaje do voditelja hotela. Tečno govori engleski i talijanski jezik.

Trenutno je zaposlena u agenciji Prospekt kao specijalist digitalnog marketinga. 

Političku karijeru započela je kao članica, a kasnije i tajnica Socijaldemokratskog Foruma mladih SDP Kastav 2009.  Bili su to prvi koraci u politički svijet i početna stepenica prema budućem političkom smjeru. Od 2009. do 2013. bila je članica Odbora za ravnopravnost spolova Grada Kastva koji je bio najaktivniji odbor tog mandata. 2010. godine pridružila se Socijaldemokratskom Forumu žena SDP Kastav, da bi na Izbornoj konvenciji 2014 postala i nova predsjednica.  Godinu 2014. provela je radeći kao lokalni asistent, MEP, u Europskom parlamentu za Biljanu Borzan. Od 2013. godine članica je Gradskog odbora SDP Kastav, a od 2017. predsjednica mandatne komisije. Članica je Gradskog vijeća grada Kastva od 2016. godine.

Predsjednica je Nadzornog odbora te članica Skupštine Udruge Kastafsko kulturno leto.  Svoj doprinos humanitarnom radu i volontiranju započinje još u vrijeme osnovne škole, kroz posjete staračkim domovima, pučkim kuhinjama te ustanovama za nezbrinutu djecu. 

Udata je, a u slobodno vrijeme voli se opustiti u druženju s prijateljima, kuhanju, čitanju dobre knjige i aktivne vožnje biciklom. Voli pogledati dobar film ili seriju te odvojiti vrijeme za nova učenja u poslovnom životu.

Walter Volk

Rođen je u Rijeci 31.1.1976. godine. Nakon osnovne, završava Srednju talijansku školu u Rijeci, smjer hotelijerstvo i turizam.

 Nakon rada u struci, zapošljava se kao referent u Gradu Rijeci u Odjelu za gradsku upravu i samoupravu. Nakon kratkog rada u privatnom poduzetništvu, 2010. godine postaje stručni suradnik- tajnik GO SDP Rijeke.

 Član je SDP-a, stranačko iskustvo stjecao je kroz članstvo Vijeća mjesnih odbora, u više mandata je bio gradski vijećnik i član više gradskih odbora

 U mandatu 2013.-2017. bio je potpredsjednik GO SDP Rijeka. Član Županijskog odbora bio je od 2013.-2018., a od 2018. do danas član je Predsjedništva županijske organizacije  SDP PGŽ.

U dva je mandata bio član Glavnog odbora SDP Hrvatske (2012.-2016.,2017.-2020.)

Oženjen je.

Davorka Vukelić

Rođena je 1981. godine, a osnovnu i srednju školu pohađala je u Crikvenici. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Rijeci, upisuje Poslijediplomski specijalistički studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te  stječe zvanje sveučilišnog specijaliste iz ekonomije.

Od 2004. godine zaposlena je u privatnom sektoru, a od 2010. vlasnica je ureda za računovodstvo i poslovno savjetovanje. 

Članica je SDP-a od 2006. godine,  obnašala je različite funkcije potpredsjednice i predsjednice SDP GO Crikvenica te predsjednice Foruma žena SDP Crikvenica. Trenutno je potpredsjednica Foruma žena PGŽ i članica Glavnog odbora Foruma žena RH. 

Gradska vijećnica grada Crikvenice je od 2013. godine te predsjednica Upravnog vijeća Županijske lučke uprave Crikvenica. Kao članica Upravnog vijeća Thalassotherapie Crikvenica u dva mandata, aktivno je sudjelovala u pripremi i realizaciji najveće investicije u toj ustanovi. 

Pokrenula je i ostvarila dugogodišnju suradnju Foruma žena diljem PGŽ i Udruge Nada u humanitarnoj akciji povodom obilježavanja Dana ružičaste vrpce kojom se donirala oprema za KBC Rijeka i Srednju medicinsku školi u Rijeci. 

Ponosna je majka dvoje djece, a slobodno vrijeme provodi u čitanju i šetnji.

Naglasak svog rada stavlja na održivi gospodarski razvoj, poticanje i razvoj malog poduzetništva, produženje turističke sezone te poticanje infrastrukturnih investicija i poboljšanje životnog standarda na Crikveničko – Vinodolskom području. 

Mirko Bulić

Rođen je 17.12.1952. godine.

Završio je  Srednju ugostiteljsku školu u Poreču te Upravno pravnu školu u Zagrebu.

Radno iskustvo stekao je  u ugostiteljstvu i turizmu te upravno pravnim poslovima temeljenima na ljudskim resursima.

Umirovljenik je već  više godina i član GO HSU Opatija, trenutno na funkciji člana Upravnog odbora stranke.

Kroz godine je obnašao dužnost zamjenika predsjednika, dugogodišnji je član Upravnog odbora, sudjelovao je u organizaciji osnivanja Županijske organizacije HSU i bio član predsjedništva iste.

Predsjednik je Hrvatske zajednice Udruga obiteljskog smještaja i predsjednik Obiteljskog smještaja Grada Opatije.

Kroz udruge je bio aktivan u svim granama turizma i ugostiteljstva, od lokalnih do državnih.

Redovito surađuje s  Crvenim križem Opatija kroz volontiranje i prikupljanje sredstava potrebitima.

Član je Vijeća i Skupštine Turističke zajednice Grada Opatija, Član odjela za turizam HGK-a PGŽ te član Vijeća za suradnju s gospodarstvom Australije pri HGK RH.

Ima dvije odrasle udane kćeri i tri unuke, živi s partnericom.

Malo slobodnog vremena koristi za šetnje, nogomet i plivanje.

Oduvijek je imao pse kao kućne ljubimce, a sad ga je okupirala Nala, mali bijeli psić.

Mirella Mladin

Rođena je u Rijeci 30.11.1953. gdje je odrasla i školovala se za poslovođu u trgovini (V stupanj školovanja).

Nakon što je 20 godina radila u Brodokomercu, od 1993. pa do mirovine 2018. godine, radila je kao privatni poduzetnik u proizvodnji tekstilne konfekcije za inozemne kupce. Proizvodni se pogon nalazio na području Grada Kastva i zapošljavao je i do 50 djelatnica.

Stranački put u IDS-u započela je još prije 30 godina, među prva je četiri člana u gradu Rijeci. Trenutno živi u Kastvu  gdje je kao članica IDS- a bila u 4 mandata članica Gradskog vijeća Grada Kastva, te predsjednica više odbora Gradskog vijeća.

Članica je predsjedništva IDS-a,  zamjenica predsjednika Gradske podružnice Kastav te jedna od osnivačica Kluba žena IDS-a.

Donedavno je bila predsjednica Udruge umirovljenika Kastav, gdje se i dalje nastavlja baviti problematikom osoba treće životne dobi.

Osnovala je kreativne radionice za umirovljenike: radionicu keramike i radionice Parka umirovljenika, gdje članovi uređuju jednu parcelu i sade bilje. Tri su puta sudjelovali u akciji Posadi drvo ne budi panj, s velikim odazivom članstva.

Majka je dvoje odrasle djece i ponosna nona četiri unuka s kojima provodi dosta vremena, što je prava rekreacija i zadovoljstvo.

Rekreativno igra tenis u TK Rudno Kastav, voli druženja i korisne šetnje u prirodi, a to znači branje ljekovitog bilja, gljiva i šparoga.

Nives Večerina

Rođena je 20.09.1994., završila je studij na Ekonomskom fakultetu Rijeka, smjer financije i bankarstvo. 

Radila je kao računovođa u Partnership d.o.o. te kao stručni suradnik za projekte u Centru za inovacije i poduzetništvo d.o.o. 

Sada je zaposlena kao kontrolor prihoda u JHT Costabella d.o.o. Hilton hotel.

Članica je Hrvatske seljačke stranke od 2020. godine, a u lokalnoj je zajednici prisutna kroz volontiranje u gradu Kastvu u sklopu Bele Nedeje, Kastafskog kulturnog leta te promocije  sadržaja i programa Grada Kastva.

U slobodno vrijeme voli prirodu i šetnje prirodom s biglicom Rinom te čitanje knjiga (najviše krimića).

Viktor Ivaniš

Rođen je 1984. godine u Rijeci. 

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci te 2010. godine stječe akademski naziv doktora medicine. Tijekom studija rukovodio je Odborom za sport Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te je osnivač projekta „Spolno-prenosive bolesti“ u udruzi Cromsic na Medicinskom fakultetu Rijeka u sklopu kojega je samostalno održao 70 predavanja o STD prevenciji u srednjim školama u Gradu Rijeci. Od 2013. godine specijalizant je kardiologije za Thalassotherapiju Opatija, a od 2019. godine radi kao specijalist kardiologije. U svibnju 2020. godine postaje voditelj Odjela kardiološke rehabilitacije Thalassotherapia Opatija, a trenutno radi kao voditelj Odjela za liječenje bolesnika s akutnom infekcijom SARS-CoV-2 pri Thalassotherapiji Opatija. Također je voditelj radne podskupine za sportsku kardiologiju mladih kardiologa Hrvatskog kardiološkog društva od 2018. godine. Predsjednik je Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu PGŽ od listopada 2017. godine. Nastavlja se educirati u zemlji i inozemstvu s naglaskom na sportsku kardiologiju. Liječnik je tima Artic Breath koji je uspješno oborio 2 Guinnessova rekorda u disciplini ronjenje na dah ispod leda s perajama u daljinu u austrijskom jezeru Weissensee 2017. godine, kao i Himalaya breathless kada je, iste godine, oboren svjetski visinski rekord u ronjenju na dah u Annapurna masivu na 5200 m nadmorske visine. Liječnik je reprezentacije u ronjenju na dah pod AIDA federacijom te je bio voditelj liječničkog tima na Svjetskom prvenstvu u Villefranche-sur-Mer u rujnu 2019. godine. 

Član je Primorsko-goranskog saveza od 18. godine života te trenutno obnaša funkciju potpredsjednika PGS AO Rijeka i član je Predsjedništva PGS-a. Postaje član Županijske skupštine PGŽ u mandatnom razdoblju 2017.-2021. godine, te obnaša dužnost potpredsjednika Županijske skupštine PGŽ od svibnja 2020. do travnja 2021. godine. 

Dugogodišnji je aktivni sportaš, igrao je u mlađim uzrastima Vaterpolo kluba Primorje i Košarkaškog kluba Zamet. Trenutno igra nogometnu HNL veteransku ligu za NK Medicinar. U slobodno vrijeme još se bavi sportskim ribolovom, surfanjem, trčanjem polumaratona te je licencirani ronilac s bocama i na dah. Vlasnik je dva psa mješanca, Daisy i Hippya.

Anđelko Florijan

Rođen je u Staroj Sušici,  05.03.1956. godine.

Srednjoškolsko obrazovanje za zvanje geodetskog tehničara završio je u Zagrebu, a prvo zaposlenje bilo je na poslovima projektiranja šumskih cesta u Hrvatskim šumama.

Nakon 18 godina rada u Uredu za katastar i geodetske poslove u Delnicama, 1995. postaje voditelj Ispostave Ureda za katastar i geodetske poslove Delnice.

2009. kandidira se na lokalnim izborima za načelnika Općine Ravna Gora te postaje načelnik Općine u dva mandata, 2009.-2017. Nakon gubitka na izborima 2017. postaje općinski vijećnik i predsjednik većinskog kluba vijećnika koalicije SDP – PGS.

Sudjelovanje u radu izvršne vlasti počinje još od osnutka Općine 1993.pa je sve do 2001. bio član poglavarstva, a od 2001.-2009. zamjenik načelnika Općine.

Predsjednik je Općinske organizacije SDP-a Općine Ravna Gora, a od 2009. i član Predsjedništva SDP PGŽ.

U razdoblju od 2005.-2009. bio je član Županijske skupštine Primorsko-goranske županije i predsjednik mandatnog odbora.

Na čelu je Upravnog vijeća Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj i Upravnog vijeća ŽUC-a  PGŽ.

Adelina Kunst

Rođena je 1996. godine, živi i radi u Rijeci.

Studentica je marketinga, društvenih medija i odnosa s javnošću,

zaposlena kao upravna referentica i lokalna asistentica u Uredu EU zastupnice Romane Jerković.

Svoj politički aktivizam započela je kao forumašica sa 17 godina, a od svoje 18 godine članica je SDP-a. Kao članica Savjeta mladih PGŽ,  bila je potpredsjednica Međunarodnog odbora za regionalnu suradnju u PGŽ (2017. – 2021.)

Članica je GO SDP Rijeka i članica ŽO SDP PGŽ. 

Volontira kroz rad i suradnju s udrugama mladih te sudjeluje u raznim radionicama. 

U slobodno vrijeme čita knjige i stripove, voli raditi grafike i vizuale, šetati te provoditi vrijeme na otoku Susku.

Robert Matić

Rođen je u Rijeci 1990. godine, nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Rijeci 2013. godine, upisao je poslijediplomski doktorski studij na istom fakultetu te ga trenutno privodi kraju.

Radno iskustvo započeo je u Primorsko-goranskoj županiji, putem stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, u Upravnom odjelu za proračun, financije i nabavu, a potom kao viši stručni suradnik za ekonomske poslove u Upravnom odjelu za gospodarenje imovinom i opće poslove. Trenutno vodi vlastitu tvrtku te je potpuno svjestan svih poteškoća s kojima se susreću mladi poduzetnici.

Član je  SDP-a od 2012. godine, a trenutno obnaša dužnost predsjednika Savjeta mladih Primorsko-goranske županije. Aktivno sudjeluje u radu mjesnog ogranka Zamet kao član Predsjedništva, a u mandatu 2014.–2018. biran je za člana vijeća Mjesnog odbora Gornji Zamet.

Za vrijeme studentskih dana bio je član Studentskog zbora i predsjednik Međunarodne komore mladih gdje je, vodeći projekte različitih namjena, stekao iskustvo u organizacijskim, liderskim, analitičkim i praktičnim poslovima. 

Sklonost timskom radu neophodna je za promicanje i aktivnosti organizacija u kojima je djelovao ili još uvijek sudjeluje, a koje je stekao i kroz profesionalno bavljenje košarkom.

Oženjen je te slobodno vrijeme provodi baveći se sportom i u društvu obitelji i prijatelja.

Jasna Granić Ranić

Rođena 1949. godine u Škrljevu, po zanimanju je trgovkinja. Završila je Školu učenika u privredi u Rijeci te cijeli radni vijek radila kao trgovac i komercijalist na terenu.

2005. godine sudjelovala je u formiranju HSU GO Bakar, gdje je do 2013. obnašala funkciju potpredsjednice, a od 2013. do danas je predsjednica. Posljednjih 8 godina je potpredsjednica  Županijske organizacije HSU.

Odlaskom u mirovinu,  2003. postaje predsjednica podružnice udruge umirovljenika Škrljevo te tu dužnost  izvršava i danas. Također je od 2003. osnivačica i predsjednica ženskog boćarskog kluba Škrljevo  koji ostvaruje lijepe rezultate na natjecanjima. 

Udovica je i majka tri kćeri, a najponosnija je na „funkciju“ none. Ima 6 unuka i jednog praunuka. Svoje slobodno vrijeme najčešće provodi s obitelji ili u prirodi sa svojim psima. 

Sandro Ladavac

Rođen je 09.06.1987. godine u Rijeci gdje je odrastao i školovao se. Danas živi na području općine Matulji, u Jušićima.

Nakon završetka Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci, prva radna iskustva stječe u Općini Matulji kroz mjeru stručnog osposobljavanja. Nakon toga zapošljava se u privatnoj brodograđevnoj firmi Centaroprema RE&ZIN, gdje i danas radi.

Član IDS- a postaje sada već davne 2009. godine, kada se priključuje skupini mladih entuzijasta, te od tada počinje njegova društveno – politička aktivnost: tri mandata u Savjetima mladih Općine Matulji i PGŽ, u dva mandata predsjednik Kluba mladih IDS-a. 

Sa svojim kolegama sudjelovao je u organizaciji sada već tradicionalnog Liburnijskog malonogometnog humanitarnog maškaranog turnira, od kojeg je postao pravi maškarani brend. 

U dva mandata (2013. i 2016. godine) bio je član Odbora za društvene djelatnosti, kao dio radnog tijela pri Općinskom vijeću Općine Matulji.

U dva mandata (2013-2017. i 2017-2021. godine ) na unutarstranačkim izborima Općinske podružnice IDS-a Matulji izabran je na mjesto tajnika podružnice koje obavlja i danas.

2016. godine, na prijevremenim izborima u Općini Matulji, prvi put s regionalne koalicijske  liste IDS-PGS na neposrednim izborima  biran je za člana Općinskog vijeća Općine Matulji.

Trenutno obnaša funkciju Općinskog vijećnika Općine Matulji na koju je izabran na redovnim lokalnim izborima 2017. s tadašnje koalicijske liste SDP- IDS -PGS- HSU.

Aktivan je u radu sportskog kluba Malonogometnog kluba „Kvarner“ iz Matulja. Veliki je ljubitelj kućnih ljubimaca, posebno pasa i mačaka, te ima malog kućnog psa Archya, pasmine Cavalier King Charles Spanijel-a.

Senka Šubat

Rođena je 29. 11. 1960. godine u Rijeci  gdje je završila osnovnu i srednju školu. 

Uz rad u Ministarstvu unutarnjih poslova, 1992. godine završava Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, gdje je 2011. godine obranila i znanstveni rad na poslijediplomskom znanstvenom studiju „Pravo međunarodne trgovine, prometa i osiguranja“ i stekla titulu magistra pravnih znanosti. U Ministarstvu unutarnjih poslova, Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u Rijeci obnaša poslove od službenika na šalterima do rukovoditelja, od linijskog inspektora i vođe grupe u Odjelu za suzbijanje gospodarskog kriminaliteta, načelnice Odjela za upravne poslove i strance, voditeljice Prvostupanjskog disciplinskog suda MUP-a.  Na natječaju 2012. godine postaje prva žena koja je postala načelnica Policijske uprave te kategorije u Republici Hrvatskoj i obnaša te poslove do isteka mandata i odlaska u mirovinu 2018. godine.  

Bila je predsjednica Hrvatskog društva pravnika u Rijeci, u dva mandata predsjednica Odbora za statutarno-pravna pitanja u Gradu Bakru i miriteljica u individualnim i radnim sporovima te članica International Police Association.

Nakon odlaska u mirovinu postaje članica Matice umirovljenika grada Bakra, Podružnica Hreljin, i ponovo članica KUD-a „Sloga“ na Hreljinu.

Dugogodišnja je članica, nekadašnja predsjednica i sadašnja tajnica, Lions kluba Rijeka-Sušak, vrlo aktivna u humanitarnim akcijama Lionsa na razini Hrvatske. 

Zbog prirode posla nije smjela biti član političkih stranaka do mirovine, pa je kao simpatizer politike koja razvija regionalizam pristupila PGS-u.   

Supruga je zapovjednika na stranom brodu, majka dviju kćeri i nona četvero unučadi.

Slobodno vrijeme najradije provodi u društvu obitelji i prijatelja, uz pjesmu i delicije našeg zavičaja.

Irena Vukosavljević

Rođena je u Rijeci 04. prosinca 1975. godine gdje i danas živi na području mjesnog odbora Belveder.

Osnovnu i srednju školu, a potom i Ekonomski fakultet, smjer Ekonomika poduzetništva, završava  u Rijeci.

Prvo radno iskustvo stječe na administrativnim poslovima u privatnom sektoru, a nakon završenog fakulteta  odrađuje pripravnički staž u Poreznoj upravi, Ispostavi Rijeka.

Od 2012. godine zaposlena je u KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka kao planer – analitičarka.

Članica je SDP-a od 1999. godine, a prve aktivnosti vežu se uz rad Foruma mladih, a danas je aktivna članica Foruma žena. Političko iskustvo stekla je kroz sudjelovanje u radu Gradskog odbora SDP Rijeke,  a zatim i Županijskog odbora SDP Primorsko-goranske županije.

Kao zamjena u dijelu mandata od 2011. – 2013. bila je članica Gradskog vijeća Grada Rijeke i sudjelovala u radu više odbora Gradskog vijeća.

Posebno područje interesa je rad u mjesnim odborima na području Grada Rijeka gdje je predsjednica Mjesnog odbora Belveder od 2010. do danas. U neposrednom kontaktu s građanima nastoji doprinijeti uređenju zelenih površina, posebno gradskih parkova i dječjih igrališta te sanaciji i unapređenju komunalne infrastrukture.

Nina Bojanić

Rođena je 02.11.1995. godine u Rijeci, prvostupnica Međunarodnih odnosa na Sveučilištu Libertas u Zagrebu, završila master program (MA) „ Međunarodni sukobi i sigurnost u vanjskoj politici“ u Briselu pri Brussels School of International Studies – University of Kent.

Od listopada 2019. zaposlena je kao stručnjak za promidžbu i marketing u dentalnom studiju Ivić-Rakun dent d.o.o.

Od 2015. godine aktivna je članica HSS, sudjelovala u je kampanji za Europski parlament 2019. godine te na parlamentarnim izborima 2020. godine.

Strastvena je ljubiteljica latino američkih plesova, likovne umjetnost i skijanja, a velika ljubav joj je maltezerica Luna s kojom ona i  dečko provode što je više moguće vremena u prirodi.

Ingrid Kršulja

Rođena je 1978. godine, o zanimanju viši medicinski tehničar, već 25 godina zaposlena OHBP Sušak, KBC-a Rijeka.

Članica Primorsko- goranskog saveza je već 15 godina. Do sada je bila članica predsjedništva stranke u dva mandata,  članica Upravnog vijeća dječjeg vrtića Matulji u tri mandata, članica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Općine Matulji u tri mandata i članica Županijskog vijeća godinu dana.

Članica je predsjedništva PGS-a.

Udata je i majka jednog djeteta. Aktivna je članica Folklornog ansambla već 20 godina,

a od 2018. je i predsjednica Folklornog ansambla.

Dejan Ljubiša

Rođen je u Rijeci 1965. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao na Pomorskom fakultetu.

Želja mu je bila graditi poslovnu karijeru u lučkom sektoru, no ratne okolnosti praktički su potpuno zaustavile pomorsko i lučko poslovanje što je ugasilo mnoga radna mjesta. Bio je sudionik Domovinskog rata, a nakon povratka s ratišta zapošljava se u marketinškoj agenciji gdje i danas radi.

Cijeli život cijeni, slijedi i živi ideje antifašizma, socijaldemokracije i socijalne pravednosti, što mu je i odredilo politički put još od omladinskih dana. Aktivno se vraća politici 2005. godine, najprije kroz organizaciju svih izbornih kampanja ŽO SDP PGŽ, a kasnije i kroz rad u tijelima i organima SDP-a.

Od rane mladosti aktivno sudjeluje u društvenom životu kroz rad u raznim organizacijama civilnog društva, uglavnom u radu s djecom i mladima, za što je primio više priznanja.

Odlikovan je i Spomenicom Domovinskog rata.

Slobodno vrijeme najradije provodi u prirodi, u društvu prijatelja i obitelji– supruge i kćeri, i velikog kućnog ljubimca, psa Didija.

Gabrijela Gorjanac Kapša

Rođena je 4.11.1975., po zanimanju je diplomirana ekonomistica.

Srednjoškolsko obrazovanje završila je u Matematičkoj gimnaziji Požega, nakon čega upisuje i diplomira na Fakultetu za menadžment u turizmu i hotelijerstvu-smjer menadžment u hotelijerstvu.

Zaposlena je kao stručna suradnica i tajnica Županijske organizacije SDP Primorsko-goranske županije od 2004. godine.

Članica je Županijske skupštine PGŽ u tri mandata (od 2009.-2021.) te u istom razdoblju i članica Odbora za turizam Županijske skupštine. U netom završenom mandatu bila je predsjednica Upravnog vijeća Doma za starije Kantrida, a prije toga doma u Voloskom.

Svoje područje interesa razvija i kroz školstvo te je od 2005. godine članica 

školskih odbora osnovnih i srednjih škola u gradu Rijeci.

Stranački je aktivna kroz djelovanje Foruma žena SDP-a PGŽ gdje je bila potpredsjednica u dva mandata. Bila je i članica Glavnog odbora SDP-a Hrvatske u tri mandata.

Slobodno vrijeme bavi se yogom, hodanjem i trčanjem, a suprug Dario najveća joj je podrška u privatnom i političkom životu.

Branko Grašo

Rođen je 13. 10.,1960. u Rijeci, gdje je završio osnovnu  školu, dok srednju Pomorsku školu u Bakru završava 1979. godine. Nakon završetka I. stupnja Više pomorske škole u Rijeci, stječe zvanje inženjera pomorskog prometa.

Nakon godina plovidbe, zapošljava se u Elektromaterijalu Rijeka i radi na poslovima od skladišnog radnika, komercijalnog referenta do rukovoditelja odjela Metaloprerade.

Od 2010. godine zaposlen je u tvrtki  Elektrocentar Petek, na mjestu voditelja veleprodajnog ureda Rijeka.

Član je HSS-a od 1995., a 1997. postaje predsjednik GO Kastav.  Član je vijeća Grada Kastva u razdoblju 1997.-2009., a potpredsjednik 1997.-2005.

U mandatu 2005.-2009. volonterski je obnašao dužnost dogradonačelnika i člana Poglavarstva zaduženog za gospodarstvo.

Od 2009. do 2017. član  je Županijske skupštine PGŽ  i član Odbora za pomorstvo, dok je u zadnjem mandatu, 2017. – 2021.,  član Odbora za gospodarstvo i infrastrukturu PGŽ.  

Dobrovoljni je davatelj krvi, a u slobodno vrijeme voli raditi u vrtu, skijanje, čitanje i  šetnje sa svojim psom.

Robert Marčelja

Rođen je 1977. godine, u mandatu 2017.-2021. izabrani je načelnik Općine Jelenje. 

Po zvanju je prvostupnik ekonomije sa završenim Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, s 20 godina radnog iskustva koje je stjecao u tvrtki A.M.E.C gdje je 6 godina bio voditelj sektora trgovine nakon čega je postao regionalni voditelj prodaje Raiffeisen stambene štedionice za Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Karlovačku županiju. 

Član je Primorsko goranskog saveza.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Željko Jovanović

Rođen je 26. 11. 1965. u Rijeci gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, diplomirao na Medicinskom fakultetu 1990., magistrirao na Medicinskom i Ekonomskom fakultetu te doktorirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 2006. Stručno se usavršavao kroz programe London Business School, INSEAD Fontaineblaue poslovne škole i Postgraduate Institute of International Studies, Paris, Le Crans Montana.

Stručnu medicinsku karijeru, nakon diplomiranja 1990., započeo je kroz pripravnički staž u Domu zdravlja Rijeka,  radio je kao predavač prve pomoći u Crvenom križu Rijeka i nastavnik biologije i kemije u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji, te liječnik Ambulante Dina u Omišlju. Tijekom 1993. i 1994. sudjelovao je u postrojbama Hrvatske vojske kao liječnik i voditelj saniteta 133. brigade HV. Od 1994. do 1997. radio je kao liječnik Ustanove za hitnu medicinsku pomoć Rijeka. Od 1997. do 2007. radi u farmaceutskoj industriji ( Roche, General Electric, Schering Plough) na poslovima stručnog suradnika, voditelja grupe proizvoda, odgovorne osobe za praćenje nuspojava lijekova, direktora poslovne jedinice i razvoja tržišta. Nakon doktorata 2006. kao vanjski suradnik bavi se znanstveno-nastavnim radom na Sveučilištima u Rijeci, Osijeku i Puli, te je 2018. izabran u znanstveno-nastavno zvanje izvanrednog profesora na Odjelu za sestrinstvo Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci. Mentor je u 17 završnih i diplomskih radova studenata, te autor i koautor u 70-ak znanstvenih, stručnih radova i kongresnih priopćenja iz područja farmakologije, javnog zdravstva i zdravstvenog odgoja.

Politički je aktivan od srednje škole, bio je predsjednik Saveza studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, predsjednik Studentskog odbora Sveučilišta u Rijeci i prorektor-student Sveučilišta u Rijeci. Član SDP-a je od 1990. godine i neprekinuto svih 30 godina je u vodstvu GO SDP Rijeka. Trenutno je član predsjedništva SDP Hrvatske, GO SDP Rijeka i potpredsjednik ŽO SDP PGŽ.

Od 1993. do 2009. član je Gradskog vijeća Grada Rijeke, te član Poglavarstva zadužen za zdravstvo i socijalnu skrb, a od 2009. do 2011. zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke.

Zastupnik Hrvatskog sabora bio je u prvom, šestom, sedmom, osmom i devetom sazivu. Kao zastupnik bio je predsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, te Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije. U mandatu Vlade Zorana Milanovića bio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta od 2011. do 2014. U zastupničkom radu posebno se bavio problemima suzbijanja korupcije, osiguravanjem solidarnog, sveobuhvatnog, svima jednako dostupnog i financijski održivog zdravstvenog sustava, dok je kao ministar inicirao uvođenje zdravstvenog i građanskog odgoja u sve škole, te donošenje nove Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije kao jednog od najvažnijih dokumenata kojim je naglašeno da Hrvatska prepoznaje obrazovanje i znanost kao svoje razvojne prioritete koji joj jedini mogu donijeti dugoročnu stabilnost, ekonomski napredak i osiguranje kulturnog identiteta. U ministarskom radu, ali i cjelokupnom društvenom angažmanu kontinuirano promovira i potiče razvoj tjelesne aktivnosti i sporta u školskim programima, na visokim učilištima, te stvaranje preduvjeta za uključivanje što većeg broja građana u rekreativne aktivnosti u cilju promocije zdravlja i prevencije bolesti. Jedan je od inicijatora projekta „Judo u škole“ započetog 2013. godine u suradnji s Međunarodnom judo federacijom i Hrvatskim judo savezom, nagrađenim 2015. priznanjem Međunarodnog olimpijskog odbora za inovativnost u sportu. Proveo je  izmjene  Zakona o sportu kojima je dodatno istaknuta važnost sporta kao djelatnosti od posebnog društvenog interesa, potaknut razvoj vrhunskog sporta, uspostavljena sportska inspekcija te uvedene trajne naknade za vrhunske sportaše kao priznanje za njihove zasluge i promociju Hrvatske u svijetu, ali  i dodatni poticaj za sve za bavljenje sportom i rekreacijom. Podrška razvoju hrvatskog studentskog sporta rezultirala je domaćinstvom i vrlo uspješnom organizacijom Europskih sveučilišnih sportskih igara koje su održane u Zagrebu i Rijeci 2016. godine kao najveći sportski događaj u Hrvatskoj nakon Univerzijade u Zagrebu 1987.

Dobitnik je Rektorove nagrade 1990., Povelje Hrvatskog sabora za doprinos razvoju Republike Hrvatske 2011., Povelje Hrvatskog akademskog sportskog saveza za unapređenje sveučilišnog sporta u Hrvatskoj 2014. i Povelje Hrvatske liječničke komore za brigu o ugledu liječničkog staleža 2015. godine.

Oženjen je, otac sina Filipa. U slobodno vrijeme odmara se razgovarajući s orhidejama u dnevnom boravku, slušajući muziku i gledajući dobre filmove, te šetnjom uz more.