Petar Mamula

Rođen sam 04. ožujka 1977. godine u  Ogulinu, živim u Delnicama s obitelji, suprugom Jelenom, i dječicom Zorom od 2 godine i Markom koji ima 8 mjeseci.

Po zanimanju sam agronom, a posebno područje interesa mi je ruralni razvoj te sam od 2008. godine predsjednik Lokalne akcijske grupe (LAG-a) Gorski kotar. U sklopu rada s LAG-om Gorski kotar prošao sam široko područje neformalne edukacije iz procesa strateškog planiranja, pisanja i provođenja projekata, te motivacije i pokretanja razvoja ruralnih sredina.

Član sam Hrvatske mreže za ruralni razvoj te sam sudjelovao na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima na temu ruralnog razvoja.

U mandatu 2013.-2017. bio sam zamjenik župana iz redova srpske manjine, zadužen za rad s nacionalnim manjinama, udrugama i gospodarskom oživljavanju Gorskog kotara.

U svom dosadašnjem radu u PGŽ posebnu sam pažnju posvećivao stavljanju bogate kulturno povijesne baštine srpskog naroda u funkciju turističkog i gospodarskog razvoja.

Dugogodišnji sam član srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“, pododbora Gomirje unutar folklorne sekcije te član Nogometnog kluba Gomirje.

Slobodno vrijeme provodim sa suprugom, djecom te kujicom Nerom, najčešće u prirodi, planinareći. I privatno se bavim poljoprivredom na obiteljskom imanju u Gomirju.