Đanino Sučić

Rođen sam u Rijeci 1974. godine, no od svojih prvih dana živim u Orlecu na otoku Cresu.  Prvi razred pohađao sam u maloj seoskoj školi u kojoj su svi razredi bili u jednoj učionici. Smatram kako me je ta međusobna povezanost i toplina odredila kroz život, jer mi međuljudski odnosi znače više od forme, smisao rješavanja problema više od suhih paragrafa propisa.

Od završetka Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu 2000. godine radim u turističkoj struci, prvenstveno u kamping i nautičkom sektoru.

Tijekom svog političkog djelovanja, obnašao sam mnoge dužnosti u odborima, izbornim stožerima, povjerenstvima, upravnim vijećima i školskim odborima. Jedna od dražih dužnosti bila mi je “predstavnik Cresko-Lošinjske otočne skupine u Otočnom vijeću Republike Hrvatske” od 2005. godine. Nažalost to tijelo od 2011. gubi svoj značaj i danas praktički ne donosi odluke, no ideje opstanka otoka za koje  sam se zalagao i danas žive u udruzi Otočni sabor čiji sam član.

Potpredsjednik sam Županijske skupštine Primorsko-goranske županije te potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Primorsko-goranske županije, član i suradnik mnogih udruga kao što je Katedra čakavskog sabora Cres-Lošinj. Tijekom svog društvenog i političkog djelovanja uvijek sam pokušavao nešto naučiti i to iskoristiti na dobrobit sveopćeg društva.